Na vsebino

Ob svetovnem dnevu varnosti pacientov vas v imenu Zdravstvenega doma Celje vabimo na uradno otvoritev Dneva odprtih vrat, ki bo v torek, 17. septembra, ob 11. uri v glavni avli ZD Celje na Gregorčičevi 5.

Dogodek pripravljamo v sodelovanju s Splošno bolnišnico Celje. Naš skupni cilj je ozaveščanje pacientov, kako se pripraviti na njihovo vlogo pri postavljanju diagnoze; kako naj se pacient pripravi na obisk pri zdravniku; katere informacije so pomembne za zagotavljanje zdravja ljudi. Prireditev je del aktivnosti s sloganom »Pravilno je varno.«

V ta namen bodo v torek med 10. 30 in 14. uro v ZD Celje za paciente pripravili različne brezplačne aktivnosti: meritve krvnega tlaka in krvnega sladkorja, imeli bodo možnost prisluhniti predavanjem o pomenu uravnotežene prehrane, gibanja, skrbi za duševno zdravje, ki so pomembni dejavniki za njihovo zdravje. Predstavila se bodo različna lokalna društva pacientov s stojnicami in lokalni pridelovalci sadja in zelenjave s  storitvami in izdelki, ki prispevajo k zdravemu življenjskemu slogu.

Veseli bomo vaše udeležbe, da tudi z vašo pomočjo prenesemo pomembno sporočilo uporabnikom ZD Celje, občanom širše celjske regije.